Messukoulutus

Messukoulutus Hämeenkyrön kirkko

Haluaisitko olla mukana messun eri tehtävissä? Jakaa ehtoollista, olla lukutehtävässä, kantaa kolehtia, järjestää kirkkokahvit tai olla ovilla vastaanottamassa kirkkoväkeä? Oletko kiinnostunut kuulemaan enemmän ehtoollisen merkityksestä?

"Ehtoollisavustustehtävä on minulle erityisen rakas ja ihana tehtävä, kunniatehtävä, jossa saa olla niin lähellä pyhiä asioita, itse Jumalaa. Mitä enemmän olen mukana messuissa, sitä enemmän niistä itse saan ja sitä enemmän olen sisällä niissä ja ymmärrän mitä mikäkin tarkoittaa. Joka kerta lähden kirkosta suuren siunauksen kanssa, uudistuneena, kiitollisena, täynnä voimaa ja ravintoa sielulle."

Näin luonnehti eräs seurakuntamme pitkäaikainen messuavustaja omia tehtäviään messussa. Moni meistä ehkä haluaisi olla mukana itse toteuttamassa messuja, mutta ei rohkene. Tehtäviä on kuitenkin monenlaisia, myös aremmille jotka eivät halua olla "esillä". Kokemuksen kautta saa rohkeutta ja voi kasvaa eri vastuutehtävissä. Voit yllättää itsesi ja huomata että pystyt sellaiseen johon et alkuun uskonutkaan!

Messukoulutus antaa eväitä ja valmiuksia toimia messun erilaisissa vastuu -ja palvelutehtävissä ovivastaanottajasta ehtoollisavustamiseen. Koulutus ei sido mihinkään, joten olet tervetullut ensin rauhassa mukaan ja oppimaan. Kaikki messutehtävät ovat sellaisia, joita tekevät aivan tavalliset ihmiset (ja papitkin ovat oikeasti vain tavallisia ihmisiä), joten älä epäile voitko tulla - vaan tule rohkeasti!

Koulutuksen yhteydessä voit jo varata itsellesi sopivat messut ja tehtävät, joissa haluat olla mukana avustamassa.

Koulutus päättyy kahvihetkeen klo 17.30 ja sen jälkeen on mahdollista osallistua vielä klo 18.00-18.45 kirkossa alkavaan Tuhkakeskiviikon pikkumessuun.

Kouluttajana mukana Anu-pappi ja Paula-suntio.

Kahvit tarjoaa Eläkeliiton Hämeenkyrön yhdistys.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Pääsiäisyön messu

Kristus nousi kuolleista! Pääsiäisyön messussa kokoonnumme ylösnousemuksen ilosanomaa jakamaan, ylistämään, kiittämään ja yhteiseen ehtoollispöytään.

Messu

Messu on seurakunnan yhteinen kokoontuminen, jossa saamme tulla ehtoolliselle, saamme laulaa ja rukoilla yhdessä, sekä kuunnella Jumalan sanaa.

Ravintola Sarvi, Kyröskoski

Anna valo pimeään -lauluilta

Ilta täynnä tunnelmaa ja koskettavia iskelmiä