Messu Hämeenkyrön kirkko

Tämän päivän messussa hämmästellään kasvun ihmettä. Hyvistä siemenistä kasvaa hyvää, pahoista pahaa, vaan kuka ne osaa erottaa toisistaan? Jeesuksen kylväjävertauksen äärellä Anu Mätäsniemi ja Sanna Loikas. Tekstinluvussa avustavat Merja Järviniemi ja Pertti Seppä. Ehtoollista jakaa Anu-papin kanssa Heikki Uusitalo. Messussa mukana myös Heavenly House -bändi.

Messu on seurakunnan yhteinen kokoontuminen, jossa saamme tulla ehtoolliselle, saamme laulaa ja rukoilla yhdessä, sekä kuunnella Jumalan sanaa.

Messuun erityisvieraina osallistuvat Särkijärven 1-rippileiriläiset. He tulevat kirkkoon oppimaan mitä messu tarkoittaa, joten messun eri vaiheissa saamme myös kuulla, mitä mikäkin osio messussa merkitsee.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Ulla ja Antti Linnainmaan kodissa os. Trossitie 94

Vanajan varttuneet -kerho

Marian Ilmestyspäivän ja Minna Canthin tunnelmissa: Naiseus ja Marian rooli kirkossamme