Leijonakirkko

Leijonakirkko Hämeenkyrön kirkko

Messu täynnä uudenvuoden juhlatunnelmaa, musiikkia, yhteislaulua, esityksiä!

Leijonakirkko on kaikille avoin messu, joka aloittaa juhlallisesti uuden vuoden!

Hämeenkyrön Lions Clubit ovat aloittaneet messun suunnittelun jo lokakuussa 2018, joten hartaasti tätä kirkkoa on jälleen suunniteltu kaikkia varten. Kirkkokansaa hellitään kanttori Sanna Loikkaan urkumusiikilla sekä hänen ja pastori Anu Mätäsniemen laululla. Aino Mäkisen huilun soitto tuo kauniin herkkyyden mukanaan messuun.

Kirkkovuodessa vietetään vielä joulun juhla-aikaa. Messun aiheena on kaste. Päivän evankeliumiteksti kertoo Jeesuksen kasteesta, jossa taivaat avautuivat ja kuului Jumalan ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, jon minä olen mieltynyt." Saarnassa saamme tämä pyhänä jokainen kuulla nuo sanat itsellemme henkilökohtaisesti sanottuna. Jumalalle jokainen on rakas ja arvokas omana itsenään.

LC Hämeenkyrö, LC Hämeenkyrö/Kyröskoski ja LC Hämeenkyrö/Kyröttäret ovat messussa palvelutehtävissä. Pres. Matti Frantsila pitää tervetulosanat kirkossa klo 9.55 ja esirukouksen lukee pres. Aira Pihlainen. Leijonien vaikuttava ristisaatto ja lippukulkue johdattavat messun jälkeen kirkkoväen sankarihaudoille, jossa kuulemme pres. Kari Järvelinin puheen ja seuraamme leijonien seppeleenlaskun.

Leijonat toivottavat kaikki myös tervetulleiksi seppeleenlaskun jälkeen Isopappilaan kirkkokahveille. Vapaaehtoisen kahvirahan tuotto lahjoitetaan syrjäytyneiden hämeenkyröläisten nuorten aikuisten auttamiseen.

Ilmaisen kuljetuksen kirkkoon, Isopappilaan ja takaisin kotiin voi tilata nrosta 050-598 78 74. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille ja kaikenikäisille.

Leijonakirko on ollut vuosittainen suosittu tapa aloittaa vuosi ja saada oman elämän arjen askareisiin voimia. Kirkossa mieli ja sielu lepää. Sankarivainajien kunnioittaminen, hiljentyminen oman elämän äärelle ja keskittyminen auttavat näkemään, mikä on tärkeää ja rvokasta. Taas on tarmoa tehdä ja saada aikaan! Kirkkokahveilla on myös mukava tavata tuttuja ja päivittää kuulumisia. Leijonakirkko tarjoaa jokaiselle jotain; on lepoa, virkistystä, elämyksiä, historian havinaa, tunnelmaa, yhdessäoloa tai rauhassa itsekseen oloa. Tervetuloa mukaan

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Ulla ja Antti Linnainmaan kodissa os. Trossitie 94

Vanajan varttuneet -kerho

Marian Ilmestyspäivän ja Minna Canthin tunnelmissa: Naiseus ja Marian rooli kirkossamme