Aattohartaus kirkossa

ma 24.12. kello 15.00 - kello 15.45

Aattohartaus kirkossa Hämeenkyrön kirkko

Kultainen joulu

Nyt on tarjolla kultainen ja ikimuistoinen jouluaatto!

Pyhä perhe, Maria, Joosef ja Jeesus -vauva (Reilinin perhe), ovat alttarilla, jonne he saavat vastaanottaa loisteliaat ja ihmeelliset itämaan tietäjät  kallisarvoisten lahjojen kanssa. Paimenet kohtaavat enkelin ja saapuvat myös seimelle.

Jouluaaton hartauden erityisen herkän tunnelman luovat Aino Mäkisen ja Johanna Urpasen huilumusiikki. Kuvaelman rooleissa on seurakunnan vapaaehtoisia.

Kanttorina on Sanna Loikas ja pastori Anu Mätäsniemi kertoo Jeesus-lapsen joululahjoista. Puvustuksen ja lavastuksen järjestää Arja Tuomala. Jouluevankeliumin lukee Aarre Taipale.

Aattohartauden jälkeen kaikilla on mahdollisuus muistaa sankarivainajia, joiden ansiosta saamme tänäkin vuonna viettää rauhassa joulun suurta juhlaa. Hämeenkyrön veteraani- ja maanpuolustusyhdistykset ovat sytyttäneet kirkon pääportaiden alapäähän valmiiksi kynttilöitä, joita kirkkoväki voi viedä hartauden jälkeen sankarihaudoille. Sankaripatsaalla voi nähdä myös vartiosotilaat. Näin aattona sankarihautausmaa myös puetaan juhla-asuun.

Aattohartaus on valmistettu kaikenikäisille vauvasta vaariin. Kannattaa tulla kirkkoon koko perheen kanssa kokemaan kultaisia joulun hetkiä!


pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Katso myös

su 20.1. klo 10.00

Hämeenkyrön kirkko

Messu

Tänä sunnuntaina hämmästelemme Jeesuksen ensimmäistä ihmettä Kaanaan häissä. Hämmästelemässä mukana Henna-Riikka Kivistö, Sanna Loikas ja Mikkeli Kivimäki. Messussa mukana hiihtoloman rippikoululaiset (sekä päiväkoulu että leiri).
su 27.1. klo 10.00

Hämeenkyrön kirkko

Messu

Jeesus herättää uskon. Jeesuksen tekemistä ihmeistä uskon herättäminen on kaikkein suurin ja kauaskantoisin. Messussa palvelutehtävissä Henna-Riikka Kivistö, Johanna Eränen ja Tuomas Ukkonen. Messussa mukana SJ3-rippikouluryhmä.
su 3.2. klo 10.00

Hämeenkyrön kirkko

Kynttilänpäivän messu

Keskiajalta lähtien kynttilänpäivänä on vihitty käyttöön vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Mekin saamme kynttilöiden valoa katsellessa muistaa, että Jeesus on maailman valo. Kynttilänpäivän messussa mukana Henna-Riikka Kivistö ja Sanna Loikas. Mukana myös SJ3-rippikouluryhmä.