Surukotien ilta

Surukotien ilta Isopappila

Voimaa ja lohdutusta surun keskellä

Tervetuloa lämpimästi surukotien iltaan!

Aloitamme illan kahvilla ja pienellä suolaiselle tarjottavalla liukuvasti klo 17.30-18.00. Tule omaan tahtiisi kahvittelemaan!

Varsinainen ohjelma alkaa klo 18.00. Kerromme illan aikana surun eri vaiheista ja surutyöstä. Pohdimme, miltä suru tuntuu ja millaisia erilaisia asioita siihen kuuluu.

Jokainen saa olla surukotien illassa oman surunsa kanssa rauhassa ja turvallisesti: on mahdollisuus keskustella tai voi olla hiljaa ja kuunnella muita. Jokainen on siten kuin itsestä hyvältä tuntuu. Ei ole pakko puhua ollenkaan, jos ei halua, voi myös hiljaisesti omassa mielessään käsitellä suruansa.

Surukotien iltaan voi tulla, vaikka ei olisi itsellä suruaika. Lähellä voi olla vaikkapa sureva ystävä, jonka murheeseen voi kaivata ymmärrystä. Ilta on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Surukotien illassa kerromme myös tammikuussa alkavasta sururyhmästä, jossa käsitellään syvemmin omaa suruprosessia yhdessä muiden surevien kanssa. Sururyhmä on erityinen mahdollisuus saada purkaa ja käydä läpi surua. Sururyhmään voi ilmoittautua mukaan jo surukotien illassa.

Surukotien iltaa vetävät pastori Anu Mätäsniemi ja diakonissa Suvituuli Messi.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

diakoniatyöntekijä, lähetyssihteeri

Koskilinna, Koskilinnankuja 3

Myötätuuli

Myötätuuli on kaikille avoin toimintapäivä.

Koskilinna, Koskilinnakuja 3

Myötätuuli

Myötätuuli on kaikille ja kaikenikäisille avoin toimintapäivä. Voit tulla osaksikin aikaa.

Särkijärven leirikeskus

Alfa-koulutusviikonloppu

Koulutusviikonloppu on tarkoitettu 15.1. alkavan vuoden 2019 Alfakurssin pienryhmäohjaajille ja muille vastuunkantajille.