Messu kirkossa

Mikä on totta ja mikä harhaa? Jumalan tunteminen ja kuunteleminen ohjaavat ihmistä kohti totuutta. Totuuden etsijöinä alttarin äärellä Anu Mätäsniemi ja urkuparvella Heidi Olkinuora.

Messussa ollaan yhdessä Jumalan kasvojen edessä. Saamme virkistyä ehtoollispöydässä, rukoilla, laulaa ja kuunnella Taivaan Isän viestiä meille.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Autuaita ovat totuutta janoavat – oma uskoni totuuden peilin edessä

Pappi Erkki Jokisen vetämässä seurakuntaillassa keskitytään Vuorisaarnan Autuaaksijulistuksiin.

Messu Hämeenkyrön kirkossa

Uskonpuhdistuksen muistopäivä. Jeesus sanoi, että kaikki lapset ovat uskon esikuvia. Tervetuloa turvallisen Jumalan kämmenelle niin pienet kuin suuretkin seurakuntalaiset! Aiheen äärellä Anu Mätäsniemi ja Sari Oksavuori. Tekstinlukijoina Seppo Lahtinen ja Hannele Nordfors.

Autuaita ovat armahtavat – pieniä askelia tuomitsevasta asenteesta todelliseen armahtamiseen