Messu kirkossa

Nyt juhlitaan! Kesän ensimmäisen leiririppikoulun (SJ1)konfirmaatio on nyt totta. Aiheena on Kadonnut ja jälleen löytynyt. Nuorten kanssa aihetta tutkivat Anu Mätäsniemi, Mikkeli Kivimäki, Matti Välimäki ja Heidi Olkinuora. Tervetuloa mukaan!

Messussa ollaan yhdessä Jumalan kasvojen edessä. Saamme virkistyä ehtoollispöydässä, rukoilla, laulaa ja kuunnella Taivaan Isän viestiä meille.

Konfirmaatiossa seurakunta yhdessä kummien ja perheiden kanssa pyytävät Jumalaa siunaamaan rippikoulunsa päättävät nuoret. Nuorten puolesta rukoillaan ja he saavat osallistua itsenäisesti ehtoolliselle.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan pappina, joka omistaa liian monta käsilaukkua ja liian paljon vaatteita - muodin suurkuluttaja kun olen ja Gloria-lehti luetaan kerran kuussa :) Minulle kaikessa kauneus, estetiikka, on tärkeää - myös työssäni. Arvostan myös kaikkea vanhaa - emme mieheni kanssa kelpuuta kotiimme muita kuin vanhoja kauniita huonekaluja tai esineitä. Harrastan myös runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :)

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat erityisesti toimitukset, kuten kasteet, vihkimiset, kodin siunaamiset ja hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä. Työalani on diakoniatyö, mikä tarkoittaa mm. ihmisten auttamista eri elämäntilanteissa. Lähellä sydäntäni on myös työ sotiemme veteraanien, veteraanien leskien, kaatuneitten omaisten ja sotalasten parissa.

t. Anu-pappi

Messu Hämeenkyrön kirkossa

Kristitty on vapaa, mutta mistä ja mihin? Näitä kysymyksiä kanssasi messussa pohtivat Minna Järvinen, Saara Syrjäniemi ja Lahjat käyttöön-leirin väki.

Mikkelinpäivän messu Hämeenkyrön kirkossa

Mikkelinpäivä. Enkelien sunnuntaina puhutaan Jumalan sanasaattajista ja taivaallisesta sotajoukosta. Mukana Henna-Riikka Kivistö ja Sari Oksavuori.

Messu Hämeenkyrön kirkossa

Usko saa ihmisen Jeesuksessa Jumalan Pojan, epäusko rettelöitsijän, kansanvillitsijän tai satuolennon. Uskon ja epäuskon välistä kuilua miettimässä Mari Metsävainio ja Heidi Olkinuora