Tuli lakkaa

ti 13.3. kello 11.00 - kello 11.30

Tuli lakkaa Hämeenkyrön kirkko

Talvisodan päättymisen muistopäivän juhlallisuudet

Talvisodan päättymisestä tulee 13.3.2018 kuluneeksi 78 vuotta. Muistopäivän perinteiset juhlallisuudet alkavat Hämeenkyrön kirkossa klo 11.00, tasan samalla kellonlyömällä jolloin aikanaan talvisota päättyi.

 

Talvisodan päättymisen muistopäivän hartaushetki kirkossa seppeleen siunaamisineen on erityinen ja koskettava hetki, jota kaikki ja kaikenikäiset ovat tervetulleita seuraamaan.

 

Hartauden jälkeen kirkkokansa saa seurata veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen komeaa lippukulkuetta sankarihaudoille, missä suoritetaan seppeleenlasku. Tilaisuuden kesto on. n. puoli tuntia, joten mukaan ehti vaikka keskellä työpäivää!

 

Tilaisuuden lippu-upseerina toimii Ari Lehtonen, kanttorina Heidi Olkinuora ja pappina Anu Mätäsniemi. Tilaisuus on erityinen myös siksi, että vielä saamme viettää tätä juhlapäivää varsinaisten veteraanien läsnä ollessa.


pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan pappina, joka omistaa liian monta käsilaukkua ja liian paljon vaatteita - muodin suurkuluttaja kun olen ja Gloria-lehti luetaan kerran kuussa :) Minulle kaikessa kauneus, estetiikka, on tärkeää - myös työssäni. Arvostan myös kaikkea vanhaa - emme mieheni kanssa kelpuuta kotiimme muita kuin vanhoja kauniita huonekaluja tai esineitä. Harrastan myös runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :)

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat erityisesti toimitukset, kuten kasteet, vihkimiset, kodin siunaamiset ja hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä. Työalani on diakoniatyö, mikä tarkoittaa mm. ihmisten auttamista eri elämäntilanteissa. Lähellä sydäntäni on myös työ sotiemme veteraanien, veteraanien leskien, kaatuneitten omaisten ja sotalasten parissa.

t. Anu-pappi

Katso myös

su 26.8. klo 10.00

Hämeenkyrön kirkko

Lähimmäisen messu

Miltähän mahtaa tuntua olla Jumalan hyvyyden välikappale? Siihen meitä kutsutaan Lähimmäisen sunnuntaina. Messussa siunataan seurakunnan vapaaehtoiset uuteen toimintakauteen. Tuodaan lähimmäiset kirkkoon!
ke 29.8. klo 17.00

Särkijärven leirikeskus

Miestenilta

Erkki Jokisen kanssa illanviettoa ja saunomista