Messu Hämeenkyrön kirkko

Tervetuloa viettämään tunnelmallista ja juhlallista sunnuntaita kirkkoon!

Messun aiheena on "Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa".

Messukumppaneina Hämeenkyrön Lions Clubit sekä partiolippukunta Hämeenkyrön Hälläpyörät. Messu alkaa ja päättyy juhlalliseen risti- ja lippukulkueeseen. Hämeenkyrön leijonat laskevat kirkon jälkeen seppeleen sankariristille sekä kutsuvat koko kirkkoväen messun jälkeen kirkkokahveille Isopappilaan!

Messussa kirkkokansaa hellitään Aino Mäkisen ja Johanna Urpasen kauniilla huilumusiikilla. Kanttorina on Helga Anttikoski. Leijonat ovat suunnitelleet juhlallisen kirkon virsiä myöden, joten tänä sunnuntaina saamme tutustua moniin uusiin lisävihkossa oleviin virsiin.

Saarnasta ja liturgiasta vastaa LC Hämeenkyrö/Kyröttärien presidentti, pastori Anu Mätäsniemi. Avustavana pappina on Mari Metsävainio. Ehtoollisenjaossa avustavat Heikki Uusitalo ja Markku Koskinen.

Lippu-upseerina toimii Ari Lehtonen.

Juhlakirkko on tarkoitettu kaikille ja kaikenikäisille, ei vain leijonille, vaan messu on tänäkin sunnuntaina koko seurakunnan yhteinen juhla.

Mikäli Veteraanitalon tai Kurjenmäen asukkaat tahtovat messuun saattajan, joka saattaa kirkkoon, Isopappilaan ja sieltä takaisin sekä on kirkossa apuna, yhteyttä voi ottaa Jutta Lindgreniin p. 0408705647.

Myös sotiemme veteraanit, lesket, puolisot, lotat, kaatuneitten omaiset, lottatytöt ja sotilaspojat sekä muu veteraaniväki voi halutessaan tilata ilmaisen autokuljetuksen kirkkoon, Isopappilaan ja takaisin kotiin Heikki Uusitalolta p. 0505987874.

Lämpimästi tervetuloa!

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Mikkelinpäivän messu Hämeenkyrön kirkossa

Mikkelinpäivä. Enkelien sunnuntaina puhutaan Jumalan sanasaattajista ja taivaallisesta sotajoukosta. Mukana Henna-Riikka Kivistö ja Sari Oksavuori.

Messu Hämeenkyrön kirkossa

Usko saa ihmisen Jeesuksessa Jumalan Pojan, epäusko rettelöitsijän, kansanvillitsijän tai satuolennon. Uskon ja epäuskon välistä kuilua miettimässä Mari Metsävainio ja Heidi Olkinuora

Olohuonemessu

Nimensä mukaisesti Olohuonemessu on messu Olohuoneessa. Yhdessä laulaminen, rukoileminen, lasten kirkkohetki ja Jumalan sanasta rennossa ilmapiirissä jakaminen johtavat meidän yhteiseen ehtoollispöytään. Ja vielä lopuksi kirkkokahveille.