Itsenäisyyspäivän juhlakirkko

Itsenäisyyspäivän juhlakirkko Hämeenkyrön kirkko

Onnea Suomi! Juhlimme yhdessä satavuotiasta!

Tervetuloa SUOMI 100 -itsenäisyyspäivän ainutkertaiseen ja musiikkipitoiseen juhlajumalanpalvelukseen.

Kirkossa esiintyvät Kyröskosken Naiskuoro, KEMU ja Kyröskosken Mieskuoro. Kanttorina on Helga Anttikoski.

Kirkkoa ovat toteuttamassa runsas vapaaehtoisten joukko veteraani- ja reserviläisjärjestöistä sekä partiosta seurakuntakunnan luottamushenkilöihin. Raamatuntekstin lukee kunnanjohtaja Antero Alenius.

Juhla-aamu alkaa juhlallisella risti- ja lippukulkueella ja päättyy seppeleenlaskuun sankarihaudalla. Seppelettä ovat laskemassa sotiemme veteraani Tuomo Linnainmaa, avustajana Matti Jokinen, sekä Kirsi Parhankangas kunnan ja Markku Koskinen seurakunnan puolelta. Upseerioppilas Kristian Osara avustaa seppeleen kannattelijana.

Sankarihautausmaalla on kunniavartio sekä ennen että jälkeen kirkonmenojen. Hämeenkyrön Sotaveteraanit ovat huolehtineet jo itsenäisyyspäivän aattona jokaiselle sankarihaudalle kynttilät palamaan.

Kirkko sekä Isopappilan ja kirkkoherranviraston lipputangot ovat läpi yön valaistut 5.-6.12. ja lippu nousee salkoon jo itsenäisyyspäivän aattona klo 18.00 molemmissa tangoissa. Liputtaa saa aina itsenäisyyspäivän iltaan klo 22:en saakka, kun lipputanko on koko yön valaistu, kuten meillä Hämeenkyrön seurakunnassa.

Itsenäisyyspäivänä saarnaa Anu Mätäsniemi ja vastaa samalla koko juhlakirkon kokonaisuudesta. Liturgian hoitaa Henna-Riikka Kivistö. Pastorit Erkki Malmberg ja Mari Metsävainio avustavat. Suntiona toimii Ari Märri.

Juhlimme satavuotiasta Suomea vain kerran, joten kannattaa tulla mukaan! Juhlakirkko on koko perheen tilaisuus.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan pappina, joka omistaa liian monta käsilaukkua ja liian paljon vaatteita - muodin suurkuluttaja kun olen ja Gloria-lehti luetaan kerran kuussa :) Minulle kaikessa kauneus, estetiikka, on tärkeää - myös työssäni. Arvostan myös kaikkea vanhaa - emme mieheni kanssa kelpuuta kotiimme muita kuin vanhoja kauniita huonekaluja tai esineitä. Harrastan myös runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :)

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat erityisesti toimitukset, kuten kasteet, vihkimiset, kodin siunaamiset ja hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä. Työalani on diakoniatyö, mikä tarkoittaa mm. ihmisten auttamista eri elämäntilanteissa. Lähellä sydäntäni on myös työ sotiemme veteraanien, veteraanien leskien, kaatuneitten omaisten ja sotalasten parissa.

t. Anu-pappi

Lähimmäisen messu

Miltähän mahtaa tuntua olla Jumalan hyvyyden välikappale? Siihen meitä kutsutaan Lähimmäisen sunnuntaina. Messussa siunataan seurakunnan vapaaehtoiset uuteen toimintakauteen. Tuodaan lähimmäiset kirkkoon!