Lähimmäisen sunnuntain messu

Lähimmäisen sunnuntain messu Hämeenkyrön kirkko

Lähimmäisen sunnuntaina Tuo lähimmäisesi kirkkoon!

Seurakunnassamme moni tekee erilaista vapaaehtoistyötä lähimmäistensä hyväksi joko auttamalla arkisesti ja hiljaisesti, olemalla mukana seurakunnan toiminnassa tai toimimalla luottamushenkilönä.

Lähimmäisen sunnuntaina messutehtävissä näemmekin eri-ikäisiä seurakuntalaisia, seurakunnan työpajojen jäseniä sekä luottamushenkilöitä.

Kirkossa  myös siunataan kaikki, jotka tekevät vapaaehtoista työtä lähimmäisten hyväksi.  Siunaaminen tapahtuu uskontunnustuksen jälkeen seurakuntalaisten ollessa omalla paikallaan penkissä. Näin ei tarvitse tulla siunattavaksi alttarille.

Toiveena on, että mahdollisimman moni kirkkoon tuleva voisi lähimmäisen sunnuntaina tuoda kirkkoon oman lähimmäisensä. Lähimmäisemme voi olla kuka tahansa tuttava, naapuri, ystävä tai perheenjäsen, joka tahtoisi tulla kirkkoon, mutta ei joko rohkene tai kykene tulemaan kirkkoon yksin.

Kirkkokansaa hellitään Lähimmäisen sunnuntaina Johanna Urpasen kauniilla huilumusiikilla sekä Kaisa Rantamäen koskettavalla yksinlaululla. Kanttorina on Sari Oksavuori. Kirkossa saarnaa diakoniapastori Anu Mätäsniemi ja mukana ovat myös diakonit Pirjo Järvinen ja Anu Tassberg.

Messun jälkeen kirkkoväkeä odottaa LC Hämeenkyrö/Kyröttärien järjestämä kirkkokahvitus Isopappilassa.

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille. Olet lämpimästi tervetullut!

____

Messuun kuuluva ehtoollinen on yhteyden ja anteeksiannon hetki, johon voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarin luo siunattavaksi (tule muiden mukana alttarikaiteen luokse ja kerro ehtoollista jakavalle papille haluavasi että sinut siunataan).

Lapset voivat myös saada ehtoollista vanhempiensa mukana, jos heidät on kastettu, heille on opetettu ehtoollisen merkityksestä ja he itse haluavat tulla. Lapset voivat tulla myös siunattavaksi.

Ehtoollisviini on alkoholitonta ja gluteenittoman ehtoollisleivän saa pyytämällä.

Jos alttarille polvistuminen on vaikeaa, se ei ole välttämätöntä. Ehtoollisen saa myös seisten. Ehtoollinen voidaan jakaa myös penkkiin, mikäli liikkuminen ehtoollisen aikana kirkon etuosaan on vaikeaa. Jos mahdollista, kerrothan tästä toiveesta papille tai suntiolle jo ennen messun alkamista.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Messu Hämeenkyrön kirkossa

Kristitty on vapaa, mutta mistä ja mihin? Näitä kysymyksiä kanssasi messussa pohtivat Minna Järvinen, Saara Syrjäniemi ja Lahjat käyttöön-leirin väki.

Mikkelinpäivän messu Hämeenkyrön kirkossa

Mikkelinpäivä. Enkelien sunnuntaina puhutaan Jumalan sanasaattajista ja taivaallisesta sotajoukosta. Mukana Henna-Riikka Kivistö ja Sari Oksavuori.

Messu Hämeenkyrön kirkossa

Usko saa ihmisen Jeesuksessa Jumalan Pojan, epäusko rettelöitsijän, kansanvillitsijän tai satuolennon. Uskon ja epäuskon välistä kuilua miettimässä Mari Metsävainio ja Heidi Olkinuora