Liilanoranssilla pohjalla teksti: Uskottu toivottu rakastettu #seurakuntavaalit Suomen ev.lut. kirkko.

Seurakuntavaalit 20.11.2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa Hämeenkyrön seurakuntaan valitaan 23 luottamushenkilöä. He päättävät mm. siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi tai mitkä ovat seurakunnan toiminnan painopisteet. Luottamushenkilöiden vallassa ovat myös uusien rakennushankkeiden aloittaminen sekä päätökset monista talousasioista kuten kirkollisveroprosentista ja talousarviosta.

Ehdokkaat

Hämeenkyrön seurakunnan seurakuntavaaleissa on yhteensä 38 ehdokasta kuudelta ei ehdokaslistalta. Listat ja ehdokkaat ovat:

• Hämeenkyrön keskustan lista: Pekka Hakala, Raimo Hamari, Ari Ilottu, Lauri Korpijaakko, Kari Laitinen ja Raija Mäensivu.
  • Hämeenkyrön kokoomuksen lista: Erkki Etelä-Aho, Kirsti Korhonen, Hannele Nordfors, Eero Norokorpi, Erkki Norokorpi, Virpi Norokorpi, Olavi Pesu, Tuomas Potila, Markku Rasa, Jaakko Reilin, Pertti Seppä, Heikki Uusitalo ja Marja-Liisa Vainionpää.
  • Hämeenkyrön perussuomalaisten lista: Anna-Mari Lohtander, Jukka Paavola ja Santtu Säynäjäkangas.
  • Hämeenkyrön sosiaalidemokraattien lista: Jaana Järvenpää, Eeva-Liisa Mäkinen ja Tapani Saarela.
  • Hämeenkyrön vasemmistoliiton lista: Pekka Kiukainen, Hannamaija Oinonen ja Riitta Palomäki.
  • Yhteinen seurakunta -lista: Jorma Harjula, Anna-Kaisa Immonen, Marjatta Jääskeläinen, Aila Keskinen, Pertti Kiukainen, Pasi Komsi, Päivi Luumi, Eelis Mäkipää, Jaana Ollilainen ja Kirsti Pohjankuru.

Seurakuntavaalien vaalikeräys 2022

Seurakuntavaalien yhteydessä vuonna 2022 toteutetaan seurakuntavaalikeräys. Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Kirkkopalvelujen Kotimaanavun, Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kanssa. Varoja kerätään konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen kansainvälisesti ja Suomessa.

Kirkon Ulkomaanavun keräysvarat ohjataan katastrofirahastoon, jonka avulla KUA toimittaa hätäapua erilaisista katastrofeista kärsiville ihmisille ja vastaa pitkäkestoisiin humanitaarisiin tarpeisiin maailmanlaajuisesti.

Kotimaanavun keräysvaroilla autetaan kriisin uhreja ja vähävaraisia Suomessa yhteistyössä paikallisseurakuntien diakoniatyön kautta.

Suomen Lähetysseuran keräysvarat ohjataan jälleenrakennukseen ja ihmisten elinolosuhteiden varmistamiseen kriisien koettelemilla alueilla. Erityisesti panostetaan ruokaturvan varmistamiseen ja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntaan.

Suomen Pipliaseuran keräysvarat ohjataan Pipliaseuran Lähi-idässä tehtävään lapsityöhön. Sovussa eläminen, anteeksiantaminen ja rakkaus ovat arvoja, joita Pipliaseurojen lastenmateriaalit ja -tapahtumat opettavat uudelle sukupolvelle konfliktien keskellä.

Tavat lahjoittaa

Lähetä tekstiviesti: DIAKONIA numeroon 16499

(viestin hinta 15€)

Lahjoita MobilePaylla numeroon 25171

Tilisiirto: FI68 3131 3001 2553 55 viesti: seurakuntavaalikeräys

Lahjoita verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Keräysluvat: Manner-Suomi RA/2019/723, voimassa 1.1.2020–31.12.2024. Ahvenanmaa ÅLR 2022/3368, voimassa 1.6.-31.12.2022

Apu menee perille

Kirkon UlkomaanapuLinkki avautuu uudessa välilehdessä on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö. KUA toimii 12 maassa, siellä missä hätä on suurin ja tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

KotimaanapuLinkki avautuu uudessa välilehdessä on Kirkkopalvelut ry:n hyväntekeväisyyspalvelu, joka auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Suomen LähetysseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kirkon kansainvälisen työn järjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä. Lähetysseura tekee lähetystyötä, kehitysyhteistyötä ja rauhantyötä 30 maassa ympäri maailmaa.

Pipliaseuran Linkki avautuu uudessa välilehdessätyön kautta Raamatun sanoma tulee lähelle ihmistä, hänen omalla kielellään. Pipliaseura kääntää ja kustantaa Raamattua sekä herättää mielenkiintoa sanaa kohtaan. Työnsä kautta se edistää lukutaitoa ja parantaa syrjäytettyjen asemaa.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Seurakuntavaalit 20.11.2022. Inhimillinen, sydämellinen, armollinen. Äänestä kirkko sellaiseksi kuin haluat.

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänestä sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalit 20.11.2022. Petetty, jätetty, kastettu. Äänestä sellaisena kuin olet.