Rippikoulu

Rippikoulu on osa seurakunnan toteuttamaa kasteopetusta. Rippikoulussa yritetään ottaa selvää, mistä uskossa, armossa, Jeesuksen kuolemassa ja ylösnousemuksessa, sekä Jumalan rakkaudessa on oikein kyse.

Rippikouluun kutsutaan syksyisin kirjeellä seuraavana vuonna 15 täyttävät seurakunnan jäsenet. Rippikoulun voi käydä myös vaikkei kuuluisi kirkkoon tai vaikka viidentoista vuoden virstanpylväs olisikin jo mennyt ohi. Sivun alaosassa olevista linkeistä saat tietoa erilaisista rippikouluvaihtoehdoista.

Jos et kuulu kirkkoon ja haluat osallistua rippikouluun?

Rippikoulutiedotteen saavat automaattisesti vain ne jotka kuuluvat seurakuntaan. Jos haluat tulla rippikouluun, mutta et ole seurakunnan jäsen, ota yhteyttä rippikoulusta vastaavaan pappiin ja kysy kuinka voit ilmoittautua mukaan. Olet erityisen tervetullut joukkoon!

Poikkeusolot ja rippikoulu Hämeenkyrössä 2020

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot vaikuttavat myös rippikoulun käymiseen Hämeenkyrössä. Päivitämme tänne poikkeusolojen vaikutuksia sen mukaan kuin tietoa saamme.

Rippikoululeirit:

Jos koronaviruksen aiheuttaman epidemian takia säädetyt kokoontumisrajoitukset pysyvät voimassa kesälläkin, kesän rippileirejä ei voida järjestää. Tästä emme vielä tiedä. Rippikouluun ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla linkki kyselyyn, jossa kysytään, millä tavoin he toivoisivat rippikouluopetuksen järjestettäväksi, jos heidän leirinsä ei toteudu.

Kyselyyn pääsee tästä linkistä.

Ennakkokokoontumiset ja rippikoulupassi:

- Ryhmien yhteiset kokoontumiset on peruttu keväältä 2020.

- Koska seurakunnan kokoava toiminta on myös peruttu kevään ajalta, ei rippikoulupasseihin pysty hakemaan merkintöjä perinteisellä tavalla. Passin täyttämistä ei nykyisissä oloissa vaadita. Seurakunnan toimintaan voi tällä aikaa tutustua netissä esimerkiksi Hämeenkyrön seurakunnan facebook-sivuilla tai Instagramissa.

Raamattu ja muistikirja
Rippikoulu on yhteinen juttu

Yrjö-Koskisentie 6

Olen Hämeenkyrön seurakunnan kasvatuksen pappi. Työhöni kuuluu jumalanpalvelusten ja toimitusten lisäksi koulu- ja päiväkotityötä, eri ikäisten leirejä sekä erilaisia kohtaamisia lasten ja nuorten kanssa kerhoissa, rippikouluissa, nuortenilloissa ja muuallakin. Musiikki, teatteri, tanssi ja kirjallisuus ovat lähellä sydäntäni, minkä saattaa joskus huomata työtavoissanikin.

varhaisnuorisotyönohjaaja
Yrjö-Koskisentie 6

Muistan hyvin, kuinka olin ensimmäistä kertaa kouluikäisille järjestetyllä seurakunnan leirillä. Minun ei alunperin pitänyt sille edes osallistua, mutta niin vain kävi. Olin isän, äidin ja sisarusteni kanssa ollut pyhäkoululeirillä ja leirin lopussa leirikeskuksen pihaan saapui bussillinen kouluikäisiä. He olivat tulossa seuraavaksi alkavalle kouluikäisten leirille. Silloin seurakunnan nuorisotyönohjaaja tuli kysymään, haluaisinko minäkin jäädä tuolle leirille ja minä halusin. Sillä leirillä oli kivaa! Siitä lähtien olen tykännyt  lähteä leirille. Ensin leiriläisenä, sitten isosena, apuohjaajana ja lopulta leirin vetäjänä. Toivon että nyt, kun itse järjestän leirejä ja muuta toimintaa kouluikäisille, että joku mukaan tulija voisi saada yhtä hyvän kokemuksen kuin itse lapsena sain.

Tulin töihin Hämeenkyrön seurakuntaan syksyllä 2005. Minut tapaa esimerkiksi lastenleirillä, riparilla, kouluilla, junnu-illassa ja nuorten toiminnassa. Minulta voi kysellä kaikesta seurakunnan kouluikäisten toiminnasta.

Minulla on kolme lasta ja ihana vaimo. Pidän musiikista, soita kitaraa ja tykkään laulaa paljon. Tykkään myös urheilusta, harrastan mm. maratonjuoksua, sählyä, frinbeegolfia ja geokätköilyä.