Rippikoulu

Rippikoulu on osa seurakunnan toteuttamaa kasteopetusta. Rippikoulussa yritetään ottaa selvää, mistä uskossa, armossa, Jeesuksen kuolemassa ja ylösnousemuksessa, sekä Jumalan rakkaudessa on oikein kyse.

Rippikouluun kutsutaan syksyisin kirjeellä seuraavana vuonna 15 täyttävät seurakunnan jäsenet. Rippikoulun voi käydä myös vaikkei kuuluisi kirkkoon tai vaikka viidentoista vuoden virstanpylväs olisikin jo mennyt ohi. Sivun alaosassa olevista linkeistä saat tietoa erilaisista rippikouluvaihtoehdoista.

 

Jos et kuulu kirkkoon ja haluat osallistua rippikouluun?

Rippikoulutiedotteen saavat automaattisesti vain ne jotka kuuluvat seurakuntaan. Jos haluat tulla rippikouluun, mutta et ole seurakunnan jäsen, ota yhteyttä rippikoulusta vastaavaan pappiin ja kysy kuinka voit ilmoittautua mukaan. Olet erityisen tervetullut joukkoon!

Rippikouluun ilmoittautuminen (2019-)2020

 

Rippikoulu on vähintään puolen vuoden mittainen ajanjakso. Rippikoulujen tärkeitä aikatauluja on tässä alla.

VUODEN 2020 RIPPIKOULUIHIN VOIT ILMOITTAUTUA TÄÄLTÄ.

Ilmoittautumisaika on 13.9.-27.09.2019. Ilmoittautuminen sulkeutuu 27.9. klo 19. Ilmoittautumista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen.

Nettilomakkeella ilmoittautuessa sinun tulee valita vähintään neljä vaihtoehtoa. Kirjoita vapaamuotoiseen kenttään myös perustelut ryhmätoiveellesi. Ilman noita kirjoitettuja perusteluja emme voi tietää esim. harrastusmenoistasi tai muista leirin valintaan vaikuttavista asioista. Lisäperusteluissa voit kertoa myös mahdollisia perhesyistä, joiden vuoksi sinun olisi erittäin tärkeää päästä johonkin tiettyyn rippikouluryhmään. Huomioi leiriä valitessasi, että leiriltä ei voi poistua kesken, esim. harrastuksen takia.

 

Jos haluat kaverisi kanssa samalle leirille, toimi seuraavasti:

1. Ilmoittaudu leireille, jotka olette yhdessä sopineet.

2. Saat ilmoittautumisesta vahvistuksen sähköpostiisi. Vahvistuksessa tulee mukana KAVERIKOODI, jonka annat kaverillesi!!!

3. Kaverisi kirjoittaa ilmoittautuessaan KAVERIKOODIN sille varatulle paikalle. Näin teitä käsitellään rippikouluryhmiä muodostaessa parina. Kaverikoodia käyttäessäsi leirijakoon vaikuttaa ensisijaisesti kaveritoive, ei leiritoive.

4. Kaveriporukan koko on enintään KAKSI henkilöä. Kaverikoodia ei voi käyttää kuin kerran, eikä niitä voi ketjuttaa.

 

Huomioithan, että et voi käyttää kaverikoodia, mikäli sinulle sopii vain yksi leirivaihtoehto. Kaverikoodi on tarkoitettu heille, joille on mahdollista hakea vähintään neljälle leirille.

Kaverikoodin käyttäjille mahdollistetaan pääsy samalle leirille, mutta samaan huoneeseen pääsyä emme takaa, toki tähänkin pyritään mahdollisuuksien mukaan.

 

VUODEN 2020 RIPPIKOULUT HÄMEENKYRÖSSÄ:

 

Ryhmä                                          Ajankohta                  Konfirmaatio

 

Päiväkoulu hiihtolomalla               22.2.-29.2.20              1.3.2020 klo 10

Hiihtolomaleiri                             22.2.-29.2.20              1.3.2020 klo 10

Pääsiäisleiri                                 1.-2.2. ja 9.-13.4.20     19.4.2020 klo 10

SJ1                                              10.6-17.6.20                21.6.2020 klo 10

SJ2                                              27.6.-4.7.20                5.7.2020 klo 10

SJ3                                              25.7.-1.8.20                 2.8.2020 klo 10

 

 

Mikäli netin kautta ilmoittautuminen on sinulle mahdotonta, ota yhteyttä Mikkeli Kivimäkeen soittamalla tai tekstiviestillä p.045-850 2370, niin saat postitse paperisen ilmoittautumislomakkeen. Myös paperisella lomakkeella ilmoittautuneen pitää palauttaa lomakkeensa 27.9.2019 klo 19 mennessä (Kirkkoherranviraston postiluukkuun; Isopappila, Yrjö-Koskisentie 6).

 

Raamattu ja muistikirja
Rippikoulu on yhteinen juttu

 

 Su 27.10.2019 klo 10 Aloitusjumalanpalvelus  Hämeenkyrön kirkossa.

- Viikolla 41 saat tiedon rippikouluryhmästäsi, sen kokoontumisista sekä rippikoulupassin ohjeineen. Passiin voit alkaa heti kerätä merkintöjä (Lue ohjeet tutustumisjaksosta!).

-Vaihtopäivät ovat viikolla 43 erikseen ilmoitettavina päivinä. Näiden päivien aikana voit esittää toiveita ryhmän vaihtamisesta. Ryhmän vaihtaminen on mahdollista vain, jos toivomassasi ryhmässä on vapaita paikkoja tai sinne vapautuu vaihtopäivien aikana paikkoja. Vaihtotoiveita ottaa vastaa Mikkeli Kivimäki.

- 16.2.2020 mennessä hiihtolomaleirin ja päiväkoulun rippikoulupassi tulee olla palautettuna oman rippikouluryhmän ohjaajille tai kirkkoherranvirastoon.

- 29.3.2020 mennessä pääsiäisleirin rippikoulupassi tulee olla palautettuna oman rippikouluryhmän ohjaajille tai kirkkoherranvirastoon.

- 31.5.2020 mennessä muiden ryhmien rippikoulupassi tulee olla palautettuna oman rippikouluryhmän ohjaajille tai kirkkoherranvirastoon.

 

 

Seurakuntaan tutustumisjakso

on oleellinen osa rippikoulua.  Ohjeet saat kirjeitse, mutta ne ilmestyvät myös tänne pikapuolin.

nuorisotyönohjaaja
045 850 2370
Hollitie 2
39100 Hämeenkyrö
kappalainen

Olen Hämeenkyrön seurakunnan kasvatuksen pappi. Työhöni kuuluu jumalanpalvelusten ja toimitusten lisäksi koulu- ja päiväkotityötä, eri ikäisten leirejä sekä erilaisia kohtaamisia lasten ja nuorten kanssa kerhoissa, rippikouluissa, nuorteilloissa ja muuallakin. Musiikki, teatteri, tanssi ja kirjallisuus ovat lähellä sydäntäni, minkä saattaa joskus huomata työtavoissanikin.  

varhaisnuorisotyönohjaaja
Hollitie 2
39100 Hämeenkyrö

Muistan hyvin, kuinka olin ensimmäistä kertaa kouluikäisille järjestetyllä seurakunnan leirillä. Minun ei alunperin pitänyt sille edes osallistua, mutta niin vain kävi. Olin isän, äidin ja sisarusteni kanssa ollut pyhäkoululeirillä ja leirin lopussa leirikeskuksen pihaan saapui bussillinen kouluikäisiä. He olivat tulossa seuraavaksi alkavalle kouluikäisten leirille. Silloin seurakunnan nuorisotyönohjaaja tuli kysymään, haluaisinko minäkin jäädä tuolle leirille ja minä halusin. Sillä leirillä oli kivaa! Siitä lähtien olen tykännyt  lähteä leirille. Ensin leiriläisenä, sitten isosena, apuohjaajana ja lopulta leirin vetäjänä. Toivon että nyt, kun itse järjestän leirejä ja muuta toimintaa kouluikäisille, että joku mukaan tulija voisi saada yhtä hyvän kokemuksen kuin itse lapsena sain.

Tulin töihin Hämeenkyrön seurakuntaan syksyllä 2005. Minut tapaa esimerkiksi lastenleirillä, riparilla, kouluilla, junnu-illassa ja nuorten toiminnassa. Minulta voi kysellä kaikesta seurakunnan kouluikäisten toiminnasta.

Minulla on kolme lasta ja ihana vaimo. Pidän musiikista, soita kitaraa ja tykkään laulaa paljon. Tykkään myös urheilusta, harrastan mm. maratonjuoksua, sählyä, frinbeegolfia ja geokätköilyä.