Rippikoulu

Rippikoulu on osa seurakunnan toteuttamaa kasteopetusta. Rippikoulussa yritetään ottaa selvää, mistä uskossa, armossa, Jeesuksen kuolemassa ja ylösnousemuksessa, sekä Jumalan rakkaudessa on oikein kyse.

Rippikouluun kutsutaan syksyisin kirjeellä seuraavana vuonna 15 täyttävät seurakunnan jäsenet. Rippikoulun voi käydä myös vaikkei kuuluisi kirkkoon tai vaikka viidentoista vuoden virstanpylväs olisikin jo mennyt ohi. Sivun alaosassa olevista linkeistä saat tietoa erilaisista rippikouluvaihtoehdoista.

Jos et kuulu kirkkoon ja haluat osallistua rippikouluun?

Rippikoulutiedotteen saavat automaattisesti vain ne jotka kuuluvat seurakuntaan. Jos haluat tulla rippikouluun, mutta et ole seurakunnan jäsen, ota yhteyttä rippikoulusta vastaavaan pappiin ja kysy kuinka voit ilmoittautua mukaan. Olet erityisen tervetullut joukkoon!

Rippikoulut (2017-) 2018

Rippikoulu on vähintään puolen vuoden mittainen ajanjakso. Rippikoulujen tärkeitä aikatauluja on tässä alla.

Raamattu ja muistikirja
Rippikoulu on yhteinen juttu

La 14.10.2017 klo 17 Aloitusjumalanpalvelus  Hämeenkyrön kirkossa.

- Viikolla 41 saat tiedon rippikouluryhmästäsi, sen kokoontumisista sekä rippikoulupassin ohjeineen. Passiin voit alkaa heti kerätä merkintöjä.

ma 23.10.- to 26.10. klo 10-13 ja 17-19 Vaihtopäivät. Näiden päivien aikana voit esittää toiveita ryhmän vaihtamisesta. Ryhmän vaihtaminen on mahdollista vain, jos toivomassasi ryhmässä on vapaita paikkoja tai sinne vapautuu vaihtopäivien aikana paikkoja. Vaihtotoiveita ottaa vastaa Mikkeli Kivimäki.

-27.4.2018 mennessä hiihtolomaleirin ja päiväkoulun rippikoulupassi tulee olla palautettuna oman rippikouluryhmän ohjaajille tai kirkkoherranvirastoon.

- 31.5.2018 mennessä muiden ryhmien rippikoulupassi tulee olla palautettuna oman rippikouluryhmän ohjaajille tai kirkkoherranvirastoon.

Seurakuntaan tutustumisjakso

on oleellinen osa rippikoulua.  Lue ajankohdat ja ohjeita tästä linkistä.

Mikkeli Kivimäki
Tuomas Ukkonen