Hämeenkyrön Sylivauvat

-juuri äidiksi tulleiden oma ryhmä
kevät 2018

Huom! Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta ehkäpä saamme myöhemmin uuden Sylivauvat-ryhmän :)

Hämeenkyrön seurakunta järjestää keväällä 2018 Sylivauvat-ryhmän, joka on tarkoitettu ensimmäistä kertaa äidiksi tulleille, ja joiden vauva on ryhmän alkaessa noin 0-6 kk ikäinen. Ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen, ja sen jälkeen kokoonnumme samalla porukalla kahdeksan kertaa.

Sylivauvat-toiminnan tavoite on tarjota sinulle, juuri äidiksi tullut, yhteys muihin samassa elämäntilanteissa oleviin. Toivomme myös voivamme olla tukemassa sinua uudenlaisessa tehtävässäsi, joka on samaan aikaan ihana ja haastava. Äitiyteen kuuluvat monenlaiset tunteet, eikä elämäänsä voi käsikirjoittaa etukäteen. Sylivauvat-ryhmässä saat jakaa muiden äitien kanssa vauva-arjen iloja, huolia ja yllätyksiä.

Mitä ryhmässä tehdään?

Sylivauvat-ryhmän jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa. Ryhmän tarkoitus ei ole kuitenkaan valmentaa tai jakaa faktaa, vaikka tietoakin on tarvittaessa tarjolla, vaan tarkoitus on vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, pohdiskella teemaa kunkin ryhmän jäsenen omista näkökulmista. Jokainen osallistuja saa itse päättää kuinka paljon kertoo ajatuksistaan, mitään pakkoa ei ole. Jo sekin että tulet mukaan, on arvokasta.

Tapaamisten teemat liittyvät esimerkiksi äitiyteen, vauva-arjen iloihin ja haasteisiin, omaan jaksamiseen ja tulevaisuuden toiveisiin. Keskustelun lisäksi aiheita käsitellään myös toiminnan kautta. Pohdimme äitijuttujen lisäksi myös Taivaan Isää, jonka turvalliseen syliin mahtuvat sekä vauvat että äidit.

Juttelemisen lisäksi voimme myös laulaa ja lorutella vauvojen kanssa. Mahdollisuuksien mukaan toteutamme ryhmäläisten toiveita. Ideoita saa siis antaa. Tarjolla on myös aamukahvia/teetä ja pientä purtavaa.

Äiti ja vauva
Vauvan käsi

Missä ja milloin? Miten pääsen mukaan?

Tapaamisten lisäksi ilmoittautuneille perustetaan oma suljettu facebook-ryhmä, joka on tarkoitettu vapaaseen jutusteluun, halutessanne myös tapaamisten teemoista nousseiden keskustelujen jatkamiseen. Facebook-ryhmässä voi helposti sopia vaikka yhteisistä vaunulenkeistä tai uusien äitikavereiden kanssa kahvittelusta.

Sylivauvat-ryhmää ohjaa kaksi seurakunnan työntekijää, Pirjo ja Minttumaria, molemmat itsekin eri ikäisten lasten äitejä.

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Ryhmä on maksuton. Kokoonnumme Kyröskoskella seuraavina keskiviikkoina klo 9.30-11.30

14.3.
28.3.
11.4.
18.4.
2.5.
9.5.
23.5.
30.5.

diakoniatyöntekijä, aikuis- ja lähetystyö

Olen Pirjo Järvinen, diakoniatyöntekijä, jonka työhön kuuluu sekä diakoniaa että lähetys- ja aikuistyön asioita.
Minuun voi olla yhteydessä toivoessaan keskusteluapua tai kotikäyntiä, tietoa esim. pienpiireistä, Naistenkahviloista ja nimikkoläheteistä.
Vapaa-ajallani viihdyn kävelylenkeillä koiran kanssa, luen, maalaan akvarelleja sekä hoidan perhettä, kissoja ja pihaa.

lastenohjaaja

Olen Minttumaria ja työskentelen seurakunnassa noin kaksi päivää viikossa lapsi- ja perhetyössä. Olen yksi seurakunnan some-päivittäjistä ja nettisivujen ylläpitäjistä. Vapaaehtoisena olen mukana myös kouluikäisten toiminnassa sekä aikuis- ja lähetystyön jutuissa.  Opiskelin lastenohjaajaksi oppisopimuksella ja valmistuin v.2004.

Perheeseeni kuuluu lisäkseni mies ja kolme alakoulu-ikäistä lasta. Yhdessä tykkäämme mm.pelata lautapelejä. Olemme muuttaneet Hämeenkyröön syksyllä 2005. Minulle tärkeitä asioita ovat perhe, luonto, luovat jutut, kirjoittaminen, kirjat, valokuvaaminen ja käsityöt.