Messu on tarkoitettu kaiken ikäisille

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille. Olet lämpimästi tervetullut!

Messuun kuuluva ehtoollinen on yhteyden ja anteeksiannon hetki, johon voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarin luo siunattavaksi (tule muiden mukana alttarikaiteen luokse ja kerro ehtoollista jakavalle papille haluavasi että sinut siunataan).

Erilaisia messuja ja Jumalanpalveluksia

Hämeenkyrön seurakunnassa järjestetään säännöllisesti erilaisia messuja. Niistä jokainen on avoin kaikille. Ajankohtaiset tiedot löydät etusivun tapahtumakalenterista. Messu on Jumalanpalvelus jossa on ehtoollinen. Sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Sunnuntain messu kirkossa

vietetään harvoja poikkeuksia lukuunottamatta joka sunnuntai Hämeenkyrön kirkossa klo 10. Juhlapyhinä voi olla myös ylimääräisiä messuja. Voit halutessasi jättää etukäteen esirukous-pyynnön seurakunnan nettisivun kautta tai kirkon eteisessä olevaan esirukous-laatikkoon.

Olohuone-messu

on tavallisesti joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Torikadun Olohuoneessa Kyröskoskella klo 15. Olohuone-messussa laulamme Viiskielinen-laulukirjasta ja lauluja on useimmiten säestämässä työntekijöistä ja vapaaehtoisista koostuva porukka. Olohuoneessa ei ole urkuja, ja soittimina käytetään mm.kitaraa, cahon-rumpua ja kosketinsoitinta.

Olohuone-messuun sisältyy yleensä mahdollisuus jakaa päivän teemasta nousseita ajatuksia muiden kanssa. Olohuoneessa on  esirukouslaatikko johon aiheen voi kirjoittaa lapulle. Olohuone-messun jälkeen on tarjolla kahvit/mehut.

Messussa on yleensä lastenhoito, mutta lapset ovat erittäin tervetulleita osallistumaan myös messuun.

Ajankohtaiset tiedot etusivun tapahtumakalenterissa. Erityisesti kesäaikana muutoksia saattaa tulla.

Ehtoollinen on anteeksiannon hetki.
vt. kirkkoherra

Olen vuoden 2018 loppuun asti Hämeenkyrön seurakunnan kirkkoherrana. Hallinnollisen työn lomassa yritän myös näkyä seurakuntalaisille messuissa, hartauksissa ja välillä vaikka koulun käytävillä.  Musiikki, teatteri, tanssi ja kirjallisuus ovat lähellä sydäntäni, minkä saattaa joskus huomata työtavoissanikin.