Rippikoulu ja kaste aikuisena

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Ota yhteyttä seurakunnan virastoon. Voit ottaa yhteyttä myös suoraan rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin, jonka yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta. Aikuisrippikoulu käydään useinmiten joko keskustellen kaksin rippikoulun pitäjän kanssa tai pienryhmässä. Aikuisrippikoulun kesto on 20 tuntia.

Uudelleen kirkon jäseneksi?

Jos olet eronnut kirkosta, olet tervetullut takaisin. Voit lukea lisätietoa asiasta ja liittyä kirkkoon netin kautta alla olevasta linkistä:

Liity kirkkoon

Kaste aikuisena?

Jos sinut on kastettu lapsena, sinua ei tarvitse kastaa uudelleen, vaikka haluaisitkin liittyä uudelleen kirkkoon. Kerran saatu kristillinen kaste riittää.  Jos sinua ei ole kastettu, luterilainen kirkko voi kastaa kaiken ikäisiä.

Raamattu ja kahvikuppi

Jos pohdit uskoon, Jumalaan ja Raamattuun liittyviä asioita

Ota niistä selvää. Vain saatuasi tietoa voit myodostaa asioista oman mielipiteesi.

Tutki uskoa - lue mihin kirkossa uskotaan

Osallistu seurakunnan toimintaan

Osallistu somessa - linkit löytyvät Tutki uskoa-sivulta.

Ja muista: uskossa ei ole kysymys sinun teoistasi, vaan Jeesuksen teoista. Ratkaisevaa ei ole sinun uskosi määrä, vaan uskosi kohde. Jeesus kutsuu luokseen nimenomaan niitä, jotka ovat heikkoja ja vajavaisia, niitä jotka erehtyvät ja epäonnistuvat. Itsestäsi et tule löytämään suurta uskoa, mutta voit pyytää että Jumala auttaa sinua uskomaan.  Usko on Jumalan lahja. Jumala kestää epäilyksemme ja kysymyksemme. Rohkeutta matkallesi!