Kinkerit

 

Tänä päivänä kinkerit ovat rentoja yhteen kokoontumisia kahvittelun merkeissä. Ei enää ”kuulusteluja” tai rippikoulun pitoa. Papit puhuvat kinkereillä tänä vuonna armosta uskonpuhdistuksen 500 –vuotisjuhlavuoden hengessä. Kanttoreiden opastuksella saamme tutustua virsikirjaan. Kinkereille voi tulla mistä tahansa kylästä tai keskustasta, enää ei ole olemassa ”kylärajoja”, ettei toisen kylän kinkereille voisi tulla – kaikki tilaisuudet ovat siis kaikille avoimia. Tervetuloa rohkeasti mukaan! Monet ovat yllättyneet, miten mukavaa kinkereillä voi ollakaan!

Jos haluat kysyä lisää, voit ottaa yhteyttä kulloinkin mukana olevaan työntekijään. Yhteystiedot löytyvät tästä linkistä.

Pajunkissat

Kinkerit - ennen

 

Ennen kinkerit olivat yksi keskeinen kansanopetuksen muoto. Kinkerien pääosan muodosti kinkeriväen luettaminen: kinkereillä seurakuntalaisten lukutaidon ja katekismuksen tuntemus laitettiin testiin. Nykyisin tietojasi tai taitojasi ei kysellä - tule rohkeasti mukaan!

Raamattu ja kahvikuppi

Kinkerit nykyisin

kinkerit tarjoavat mahdollisuuden leppoisaan yhdessäoloon ja kahvitteluun sekä seurakuntalaisten että seurakunnan työntekijöiden kanssa keskusteluun. Kinkerit ovat osa seurakunnan kristillistä kasvatusta, ja niillä on myös yhteisöllistä merkitystä ihmisten kokoajina. Perinteinen kyläily ja yhteisen ajan viettäminen on vähentynyt, koska ihmiset ovat kiireisempiä ja virikkeitä on paljon. Kiireisenä aikana yhteisöllisyys on kuitenkin korostunut; kinkerit tarjoavat ihmiselle sielun ravintoa, yhteisöllistä toimintaa ja lämmintä yhdessäolon tunnelmaa. Vieläkin kinkereillä käy vuosittain runsaat 100 000 suomalaista.

Hämeenkyrössä kinkerit ovat pääosin tammi-maaliskuussa vuosittain.

Ota yhteyttä