Messu kirkossa

Jumala on Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Kolminainen ja silti yksi. Tätä mysteeriä messussa pohtimassa Anu Mätäsniemi ja Sari Oksavuori.

Messussa ollaan yhdessä Jumalan kasvojen edessä. Saamme virkistyä ehtoollispöydässä, rukoilla, laulaa ja kuunnella Taivaan Isän viestiä meille.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan pappina, joka omistaa liian monta käsilaukkua ja liian paljon vaatteita - muodin suurkuluttaja kun olen ja Gloria-lehti luetaan kerran kuussa :) Minulle kaikessa kauneus, estetiikka, on tärkeää - myös työssäni. Arvostan myös kaikkea vanhaa - emme mieheni kanssa kelpuuta kotiimme muita kuin vanhoja kauniita huonekaluja tai esineitä. Harrastan myös runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :)

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat erityisesti toimitukset, kuten kasteet, vihkimiset, kodin siunaamiset ja hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä. Työalani on diakoniatyö, mikä tarkoittaa mm. ihmisten auttamista eri elämäntilanteissa. Lähellä sydäntäni on myös työ sotiemme veteraanien, veteraanien leskien, kaatuneitten omaisten ja sotalasten parissa.

t. Anu-pappi

Messu kirkossa

Armahtakaa! Jumala kutsuu meitä armahtamaan toisiamme armahtamalla meidät. Jumalan suuruutta ihmettelemässä Henna-Riikka Kivistö ja Helga Anttikoski.

Messu kirkossa

Apostolien päivä. Jeesus kutsui opetuslapsensa arjen keskeltä Jumalan valtakunnan työhön. Siihen työhön hän kutsuu meitäkin. Kutsuun vastaamassa alttarilta Minna Järvinen ja urkujen takaa Sanna Loikas.

Messu kirkossa

Konfirmaatiojuhlaan kutsutaan nyt SJ2-leirin väkeä läheisineen. Nuorten kanssa pohditaan rakkauden lakia: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Pohdinnoissa tukena Mari Metsävainio, Tuomas Ukkonen, Aleksi Mattila ja musiikissa Saara Syrjäniemi. Tule mukaan!