Messu

su 22.10. kello 10.00

Messu Hämeenkyrön kirkko

Pastori Anu Mätäsniemi saarnaa aiheesta "Usko ja epäusko". Kanttorina Heidi Olkinuora. Messussa siunataan käyttöön uusi kastepöydän liina, jonka on tehnyt Elise Turppa Osaran martoista. Olet lämpimästi tervetullut!

Pastori Anu Mätäsniemi saarnaa aiheesta "Usko ja epäusko".
Kanttorina Heidi Olkinuora.
Messukumppaneina Osaran martat, jotka ovat mukana toteuttamassa messua. 
Tekstinlukijoina martoista Ulla Hildén ja Kirsi Parhankangas. Esirukouksen lukevat yhdistyksen puheenjohtaja Liisa Haarjärvi sekä Elise Turppa. Ehtoollisenjaossa avustaa Anna-Kaisa Immonen, joka hänkin kuuluu Osaran marttoihin. 
Messun jälkeen meitä odotellaan Isopappilaan kirkkokahveille ja maistelemaan marttojen herkullisia leivonnaisia.

Olet lämpimästi tervetullut!

 

___

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille. Olet lämpimästi tervetullut!

____

Messuun kuuluva ehtoollinen on yhteyden ja anteeksiannon hetki, johon voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarin luo siunattavaksi (tule muiden mukana alttarikaiteen luokse ja kerro ehtoollista jakavalle papille haluavasi että sinut siunataan).

Lapset voivat myös saada ehtoollista vanhempiensa mukana, jos heidät on kastettu, heille on opetettu ehtoollisen merkityksestä ja he itse haluavat tulla. Lapset voivat tulla myös siunattavaksi.

Ehtoollisviini on alkoholitonta ja gluteenittoman ehtoollisleivän saa pyytämällä.

Jos alttarille polvistuminen on vaikeaa, se ei ole välttämätöntä. Ehtoollisen saa myös seisten. Ehtoollinen voidaan jakaa myös penkkiin, mikäli liikkuminen ehtoollisen aikana kirkon etuosaan on vaikeaa. Jos mahdollista, kerrothan tästä toiveesta papille tai suntiolle jo ennen messun alkamista.

 


Ota yhteyttä

Anna-Kaisa  Immonen
kirkkovaltuuston jäsen
 

Katso myös

su 25.3. klo 10.00 -11.00

Hämeenkyrön kirkko

Palmusunnuntain perhemessu

Lämpimästi tervetuloa perhemessuun!
to 29.3. klo 10.00 -12.00

Koskilinna (Koskilinnankuja 3)

Myötätuuli

Myötätuulessa kiirastorstain messu klo 10. Messun jälkeen ruokailu. Ei muuta ohjelmaa.
to 29.3. klo 18.00

Hämeenkyrön kirkko

Kiirastorstain messu

Jeesus otti leivän ja viinin, siunasi ne ja antoi opetuslapsilleen. Kiirastorstaina hiljennymme ehtoollisen alkulähteille messussa. Messun lopussa saatamme Jeesuksen matkaan kohti pitkäperjantaita ja ristiä.