Messu Hämeenkyrön kirkko

Kirkkovuoden aiheena kristityn vapaus. Maataloustuottajien sadonkorjuun kiitosjumalanpalvelus ja samalla vietämme kahden rakkaan "lukkarimme" Pia Leikaksen ja Jukka Hovilan lähtömessua. Messussa ovat mukana papit Erkki Malmberg, Erkki Jokinen ja Mari Metsävainio. Kanttorina toimii Heidi Olkinuora. Messussa ovat mukana musiikkityön pajalaiset sekä Hannele Salokannel. Messun jälkeen tarjoillaan Isopappilassa uutispuuroa ja vietetään lukkareiden lähtöjuhlaa kakkukahvien merkeissä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille. Olet lämpimästi tervetullut!

____

Messuun kuuluva ehtoollinen on yhteyden ja anteeksiannon hetki, johon voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarin luo siunattavaksi (tule muiden mukana alttarikaiteen luokse ja kerro ehtoollista jakavalle papille haluavasi että sinut siunataan).

Lapset voivat myös saada ehtoollista vanhempiensa mukana, jos heidät on kastettu, heille on opetettu ehtoollisen merkityksestä ja he itse haluavat tulla. Lapset voivat tulla myös siunattavaksi.

Ehtoollisviini on alkoholitonta ja gluteenittoman ehtoollisleivän saa pyytämällä.

Jos alttarille polvistuminen on vaikeaa, se ei ole välttämätöntä. Ehtoollisen saa myös seisten. Ehtoollinen voidaan jakaa myös penkkiin, mikäli liikkuminen ehtoollisen aikana kirkon etuosaan on vaikeaa. Jos mahdollista, kerrothan tästä toiveesta papille tai suntiolle jo ennen messun alkamista.

Lämpimästi tervetuloa messuun!

Olohuonemessu