Messu Hämeenkyrön kirkko

Kirkkovuoden aiheena kristityn vapaus. Maataloustuottajien sadonkorjuun kiitosjumalanpalvelus ja samalla vietämme kahden rakkaan "lukkarimme" Pia Leikaksen ja Jukka Hovilan lähtömessua. Messussa ovat mukana papit Erkki Malmberg, Erkki Jokinen ja Mari Metsävainio. Kanttorina toimii Heidi Olkinuora. Messussa ovat mukana musiikkityön pajalaiset sekä Hannele Salokannel. Messun jälkeen tarjoillaan Isopappilassa uutispuuroa ja vietetään lukkareiden lähtöjuhlaa kakkukahvien merkeissä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille. Olet lämpimästi tervetullut!

____

Messuun kuuluva ehtoollinen on yhteyden ja anteeksiannon hetki, johon voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarin luo siunattavaksi (tule muiden mukana alttarikaiteen luokse ja kerro ehtoollista jakavalle papille haluavasi että sinut siunataan).

Lapset voivat myös saada ehtoollista vanhempiensa mukana, jos heidät on kastettu, heille on opetettu ehtoollisen merkityksestä ja he itse haluavat tulla. Lapset voivat tulla myös siunattavaksi.

Ehtoollisviini on alkoholitonta ja gluteenittoman ehtoollisleivän saa pyytämällä.

Jos alttarille polvistuminen on vaikeaa, se ei ole välttämätöntä. Ehtoollisen saa myös seisten. Ehtoollinen voidaan jakaa myös penkkiin, mikäli liikkuminen ehtoollisen aikana kirkon etuosaan on vaikeaa. Jos mahdollista, kerrothan tästä toiveesta papille tai suntiolle jo ennen messun alkamista.

Juhannuspäivän messu

Juhannus on Johannes Kastajan juhlapäivä. Nimi Johannes tarkoittaa "Jumala on armollinen". Jumalan armoa Johanneskin julisti herättäessään ihmisiä huomaamaan Jeesuksen. Johanneksen jalanjäljissä juhannuspäivän messussa Henna-Riikka Kivistö ja Sanna Loikas.

Messu kirkossa

Armahtakaa! Jumala kutsuu meitä armahtamaan toisiamme armahtamalla meidät. Jumalan suuruutta ihmettelemässä Henna-Riikka Kivistö ja Helga Anttikoski.

Messu kirkossa

Apostolien päivä. Jeesus kutsui opetuslapsensa arjen keskeltä Jumalan valtakunnan työhön. Siihen työhön hän kutsuu meitäkin. Kutsuun vastaamassa alttarilta Minna Järvinen ja urkujen takaa Sanna Loikas.