Perhemessu

Perhemessu Hämeenkyrön kirkko

Kaiken ikäiset ovat tervetulleita Mikkelinpäivän perhemessuun, viettämään lasten ja enkelien sunnuntaita!

Tämän sunnuntain messu on perhemessu, mutta kaiken ikäiset perheelliset ja perheettömät ovat tervetulleita. Kaikki me olemme kuitenkin Jumalan perhettä.

Messun pappina on Mari Metsävainio ja kanttorina Heidi Olkinuora.

_____

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille.

Messuun kuuluva ehtoollinen on yhteyden ja anteeksiannon hetki, johon voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarin luo siunattavaksi (tule muiden mukana alttarikaiteen luokse ja kerro ehtoollista jakavalle papille haluavasi että sinut siunataan).

Lapset voivat myös saada ehtoollista vanhempiensa mukana, jos heidät on kastettu, heille on opetettu ehtoollisen merkityksestä ja he itse haluavat tulla. Lapset voivat tulla myös siunattavaksi.

Ehtoollisviini on alkoholitonta ja gluteenittoman ehtoollisleivän saa pyytämällä.

Jos alttarille polvistuminen on vaikeaa, se ei ole välttämätöntä. Ehtoollisen saa myös seisten. Ehtoollinen voidaan jakaa myös penkkiin, mikäli liikkuminen ehtoollisen aikana kirkon etuosaan on vaikeaa. Jos mahdollista, kerrothan tästä toiveesta papille tai suntiolle jo ennen messun alkamista.

pappi

Varhaiskasvatuksen pappi

lastenohjaaja (sijainen)
vastaava lastenohjaaja

Olen Merja Eloranta, vastaava lastenohjaaja. Aloitin seurakunnassa syksyllä 1997 tekemällä lastenohjaajan sijaisuuksia. Myöhemmin kouluttauduin lastenohjaajaksi oppisopimuksella ja valmistuin keväällä 2007. Vastaavana lastenohjaajana olen toiminut elokuusta 2013 alkaen. Nimikkeeni mukaisesti vastaan seurakuntamme varhaiskasvatus- ja perhetyöstä.

Minuun voi ottaa yhteyttä lasten ja perheiden asioissa: päiväkerhot, perhekerhot, kesäkerhot ja perheleirit.

Olen ollut Jarin kanssa naimisissa jo kesästä 1986 ja aikuiset lapsemme Joonas ja Reeta ovat kauan sitten lentäneet kotipesästä ja mummoksi pääsin joulukuussa 2017. Pidän kovasti kuntoliikunnasta, lukemisesta, käsitöistä ja lauta- ja korttipelien pelaamisesta (bridge!). Harrastan myös raamattupiiriä, musiikin kuuntelua ja palapelien kokoamista.

Avoin kesäperhekerho

Kaikille lapsiperheille avoin kerho, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa!

Juhannuspäivän messu

Juhannus on Johannes Kastajan juhlapäivä. Nimi Johannes tarkoittaa "Jumala on armollinen". Jumalan armoa Johanneskin julisti herättäessään ihmisiä huomaamaan Jeesuksen. Johanneksen jalanjäljissä juhannuspäivän messussa Henna-Riikka Kivistö ja Sanna Loikas.

Messu kirkossa

Armahtakaa! Jumala kutsuu meitä armahtamaan toisiamme armahtamalla meidät. Jumalan suuruutta ihmettelemässä Henna-Riikka Kivistö ja Helga Anttikoski.