Lähimmäisen sunnuntain messu

su 10.9. kello 10.00

Lähimmäisen sunnuntain messu Hämeenkyrön kirkko

Lähimmäisen sunnuntaina Tuo lähimmäisesi kirkkoon!

Seurakunnassamme moni tekee erilaista vapaaehtoistyötä lähimmäistensä hyväksi joko auttamalla arkisesti ja hiljaisesti, olemalla mukana seurakunnan toiminnassa tai toimimalla luottamushenkilönä.

Lähimmäisen sunnuntaina messutehtävissä näemmekin eri-ikäisiä seurakuntalaisia, seurakunnan työpajojen jäseniä sekä luottamushenkilöitä.

Kirkossa  myös siunataan kaikki, jotka tekevät vapaaehtoista työtä lähimmäisten hyväksi.  Siunaaminen tapahtuu uskontunnustuksen jälkeen seurakuntalaisten ollessa omalla paikallaan penkissä. Näin ei tarvitse tulla siunattavaksi alttarille.

Toiveena on, että mahdollisimman moni kirkkoon tuleva voisi lähimmäisen sunnuntaina tuoda kirkkoon oman lähimmäisensä. Lähimmäisemme voi olla kuka tahansa tuttava, naapuri, ystävä tai perheenjäsen, joka tahtoisi tulla kirkkoon, mutta ei joko rohkene tai kykene tulemaan kirkkoon yksin.

Kirkkokansaa hellitään Lähimmäisen sunnuntaina Johanna Urpasen kauniilla huilumusiikilla sekä Kaisa Rantamäen koskettavalla yksinlaululla. Kanttorina on Sari Oksavuori. Kirkossa saarnaa diakoniapastori Anu Mätäsniemi ja mukana ovat myös diakonit Pirjo Järvinen ja Anu Tassberg.

 

Messun jälkeen kirkkoväkeä odottaa LC Hämeenkyrö/Kyröttärien järjestämä kirkkokahvitus Isopappilassa.

 

 

 

 

 

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille. Olet lämpimästi tervetullut!

____

Messuun kuuluva ehtoollinen on yhteyden ja anteeksiannon hetki, johon voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarin luo siunattavaksi (tule muiden mukana alttarikaiteen luokse ja kerro ehtoollista jakavalle papille haluavasi että sinut siunataan).

Lapset voivat myös saada ehtoollista vanhempiensa mukana, jos heidät on kastettu, heille on opetettu ehtoollisen merkityksestä ja he itse haluavat tulla. Lapset voivat tulla myös siunattavaksi.

Ehtoollisviini on alkoholitonta ja gluteenittoman ehtoollisleivän saa pyytämällä.

Jos alttarille polvistuminen on vaikeaa, se ei ole välttämätöntä. Ehtoollisen saa myös seisten. Ehtoollinen voidaan jakaa myös penkkiin, mikäli liikkuminen ehtoollisen aikana kirkon etuosaan on vaikeaa. Jos mahdollista, kerrothan tästä toiveesta papille tai suntiolle jo ennen messun alkamista.

 


Ota yhteyttä

Katso myös

su 18.3. klo 10.00

Hämeenkyrön kirkko

Messu

Marian Ilmestyspäivän messu täynnä kevään valoa ja iloa!
su 25.3. klo 10.00 -11.00

Hämeenkyrön kirkko

Palmusunnuntain perhemessu

Lämpimästi tervetuloa perhemessuun!
to 29.3. klo 10.00 -12.00

Koskilinna (Koskilinnankuja 3)

Myötätuuli

Myötätuulessa kiirastorstain messu klo 10. Messun jälkeen ruokailu. Ei muuta ohjelmaa.