Messu Hämeenkyrön kirkko

Olet lämpimästi tervetullut!

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille. Olet lämpimästi tervetullut!

____

Messuun kuuluva ehtoollinen on yhteyden ja anteeksiannon hetki, johon voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarin luo siunattavaksi (tule muiden mukana alttarikaiteen luokse ja kerro ehtoollista jakavalle papille haluavasi että sinut siunataan).

Lapset voivat myös saada ehtoollista vanhempiensa mukana, jos heidät on kastettu, heille on opetettu ehtoollisen merkityksestä ja he itse haluavat tulla. Lapset voivat tulla myös siunattavaksi.

Ehtoollisviini on alkoholitonta ja gluteenittoman ehtoollisleivän saa pyytämällä.

Jos alttarille polvistuminen on vaikeaa, se ei ole välttämätöntä. Ehtoollisen saa myös seisten. Ehtoollinen voidaan jakaa myös penkkiin, mikäli liikkuminen ehtoollisen aikana kirkon etuosaan on vaikeaa. Jos mahdollista, kerrothan tästä toiveesta papille tai suntiolle jo ennen messun alkamista.

Motoristikirkko

Hämeenkyrön kirkossa ylistetään Jumalaa moottorien jylinällä.

Messu kirkossa

Jumala on Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Kolminainen ja silti yksi. Tätä mysteeriä messussa pohtimassa Anu Mätäsniemi ja Sari Oksavuori.

Messu kirkossa

Mitä tarvitaan mukaan taivasmatkalle? Mitkä aarteet ovat katoamattomia ja mitkä katoavat kuin tuhka tuuleen? Vastauksia etsimässä Mari Metsävainio ja Heidi Olkinuora.