Messu on tarkoitettu kaiken ikäisille

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille. Olet lämpimästi tervetullut!

Messuun kuuluva ehtoollinen on yhteyden ja anteeksiannon hetki, johon voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarin luo siunattavaksi (tule muiden mukana alttarikaiteen luokse ja kerro ehtoollista jakavalle papille haluavasi että sinut siunataan).

Erilaisia messuja ja Jumalanpalveluksia

Hämeenkyrön seurakunnassa järjestetään säännöllisesti erilaisia messuja. Niistä jokainen on avoin kaikille. Ajankohtaiset tiedot löydät etusivun tapahtumakalenterista. Messu on Jumalanpalvelus jossa on ehtoollinen. Sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Sunnuntain messu kirkossa

vietetään harvoja poikkeuksia lukuunottamatta joka sunnuntai Hämeenkyrön kirkossa klo 10. Juhlapyhinä voi olla myös ylimääräisiä messuja. Voit halutessasi jättää etukäteen esirukous-pyynnön seurakunnan nettisivun kautta tai kirkon eteisessä olevaan esirukous-laatikkoon.

Olohuone-messu

on tavallisesti joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Torikadun Olohuoneessa Kyröskoskella klo 15. Olohuone-messussa laulamme Viiskielinen-laulukirjasta ja lauluja on useimmiten säestämässä työntekijöistä ja vapaaehtoisista koostuva porukka. Olohuoneessa ei ole urkuja, ja soittimina käytetään mm.kitaraa, cahon-rumpua ja kosketinsoitinta.

Olohuone-messuun sisältyy yleensä mahdollisuus jakaa päivän teemasta nousseita ajatuksia muiden kanssa. Voit jättää rukouspyynnön etukäteen seurakunnan nettisivun kautta. Olohuoneessa on yleensä myös esirukouslaatikko johon aiheen voi kirjoittaa lapulle. Olohuone-messun jälkeen on tarjolla kahvit/mehut.

Tavoitteena on järjestää tämä messu entistä enemmän myös lapsiystävälliseksi. Jos tiedät olevasi tulossa messuun lasten kanssa, ja toivot heille omaa pyhäkoulu/opetushetkeä, tai toivot että messun aikana on käytettävissä pienemmille leluja ja kouluikäisille  puuhatehtäviä, ota etukäteen yhteyttä Minttumaria Ukkoseen.

Ajankohtaiset tiedot etusivun tapahtumakalenterissa. Erityisesti kesäaikana muutoksia saattaa tulla.

Lapset ehtoollisella

Lapset voivat myös saada ehtoollista vanhempiensa mukana, jos heidät on kastettu, heille on opetettu ehtoollisen merkityksestä ja he itse haluavat tulla. Lapset voivat tulla myös siunattavaksi.

Mukaan toteuttamaan messua?

Messu ei ole vain pappien juttu, vaan sen on tarkoitus olla koko seurakunnan yhteinen erityinen tilaisuus. Tule mukaan toteuttamaan messua.

Voit olla yhteydessä siihen pappiin, joka kyseisestä messusta vastaa. Tämän tiedon löydät tapahtumakalenterista kunkin tilaisuuden kohdalta. Jos tietoa ei siellä ole, voit kysyä asiaa seurakunnan toimistosta.

Erityistä ehtoollisesta

Ehtoollisviini on alkoholitonta ja gluteenittoman ehtoollisleivän saa pyytämällä.

Jos alttarille polvistuminen on vaikeaa, se ei ole välttämätöntä. Ehtoollisen saa myös seisten. Ehtoollinen voidaan jakaa myös penkkiin, mikäli liikkuminen ehtoollisen aikana kirkon etuosaan on vaikeaa. Jos mahdollista, kerrothan tästä toiveesta papille tai suntiolle jo ennen messun alkamista.