Lähetystyö ja auttaminen

Miksi lähetystyötä tehdään?
Seurakunta ilman lähetystä on kuin polkupyörä ilman polkimia

(-Nenikkat Otsir)

Lähetystyö perustuu ajatukselle, että Jumala on, ja vaikuttaa maailmassa. Jumala kutsuu meitä kristittyjä jakamaan sitä mitä olemme itse saaneet: Jumalan rakkaus Jeesuksen kautta vapauttaa. Se avaa aivan uuden näkökulman maailmaan. Me emme ole onnistuneet, mutta voimme saada anteeksi. Pahan ja kuoleman valta on voitettu ristillä. Lähetystyö on tästä sanomasta kertomista ja samalla inhimillistä auttamista kaikissa niissä asioissa, missä maailmalla apua tarvitaan. Se on vierellä kulkemista. Jumalan rakkaus on tarkoitettu kaikille.

Lähetystyössä kohdataan ihmisiä heidän omissa elämäntilanteissaan ja autetaan monella tavalla, vaikkapa kaivoja tai kouluja rakentamalla, terveydenhuoltotyössä tai Raamattua kääntämällä ja opettamalla sekä erityisesti auttamalla ihmisiä auttamaan itseään. Lähetystyön taustalla on luottamus siihen, että Jumala auttaa ja vapauttaa.

Ei vain kaukana oleville

Lähetystyö ei ole vain kauas lähtemistä, sillä ihmiset lähellämmekin kaipaavat kuulla hyvän uutisen Jeesuksesta. Lähetystyötä tehdään myös oman seurakuntamme työn kautta. Lähetyöhön ei ole kutsuttu vain niitä jotka lähtevät kauas, se on seurakunnan ja ihan jokaisen uskovan tehtävä. Sen lisäksi että olemme Taivaan Isän töissä ihan omalla paikallamme arjessa, voimme toimia lähettäjinä ja tukijoina jollekin joka lähtee kauas.

Uudet toimintamuotoideat ja vapaaehtoiset vastuunkantajat ovat tervetulleita. Ota yhteyttä työntekijään ja tule mukaan!

Lapset ja puhdas vesi

Lähetyskäsky

Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin:
"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea,
mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
(Matt.28:16-20)

Pirjo Järvinen