Osaksi suurta perhettä

Onko perheeseenne syntynyt lapsi? Olette saaneet syliinne ihmeen! Jokainen ihminen on Jumalan silmissä arvokas. Jokainen elämä on annettu lahjaksi.

Myös kaste on lahja. Kasteessa lapsesta tulee Jumalan lapsi, hän pääsee osaksi Jumalan suurta maailmanlaajuista perhettä ja liittyy samalla oman kotiseurakuntansa jäseneksi. Kasteessa ei ole kysymys nimen antamisesta - sen vanhemmat tekevät jo ennen kastetta - vaan paljon suuremmista asioista.

Kaste perustuu Jeesuksen sanoihin:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matteus 28:18–20)

Kaste välittää lapselle Jumalan suuret lahjat: uskon - ja uskon kautta syntien anteeksisaamisen, siunauksen ja pelastuksen, lupauksen ikuisesta elämästä. Nämä Jumalan ihanat lahjat pysyvät voimassa läpi elämän jokaiselle joka uskoo. Ne eivät ole asioita jotka voisimme ansaita elämällä hyvin tai millään muillakaan omilla teoillamme.

Ristiäisten järjestäminen - käytännön asioita

Kastetuille on kirkossa oma taideteos

Kirkossa on kastetuille oma taideteos, kolmiosainen öljyvärimaalaus. Vasemmalla on enkeli Gabriel ja oikealla enkeli Mikael. Keskellä on sininen kenttä, jota hallitsee Pyhää Henkeä kuvaava kyyhkynen. Tähän kenttään tuodaan joka sunnuntain messuun viikon aikana kastetuille lapsille kullekin oma "kultainen" tähti. Tähden voi tauluun laittaa lapsen läheiset, mikäli heitä ei ole paikalla, tähden ripustaa suntio. Jos haluatte itse ripustaa tähden, käväiskää ennen messun alkua sakastissa tai kysykää asiaa kirkon vahtimestarilta/suntiolta/papilta.

Taulun on maalannut taidemaalari Annukka Laine.

Pääsiäisenä taulu tyhjennetään ja pääsiäisen jälkeen oman lapsen tähden saa hakea kirkosta suntiolta vaikkapa jumalanpalveluksen jälkeen.

Kastettujen oma taideteos
Hämeenkyrön kirkon kastemalja - Sallikaa lasten tulla minun tyköni.
Kirkon kastemalja muistuttaa Jeesuksen kutsusta